hétfő, szeptember 24, 2012

Ma befejeztem a Mirai Nikkit. Úgy kb.  15. résztől egyhuzamban néztem... eléggé izgalmas volt.
Gasai Yuno - chan
Mit mondjak - rég láttam ilyen jó thrillert! Nagyon szövevényes, jól kidolgozott történet. Annyi vele a bajom, hogy félig-meddig nyitott marad. 
A történet nagyjából annyi, hogy van egy középiskolás fiú, akinek gondot okoznak az egyszerű az emberi kapcsolatok is - mint például a barátság. (Amano Yukiteru) Nehezére esik barátokat szerezni és kívülállóként tekint magára. Élete minden egyes pillanatát feljegyzi mobiltelefonjával. 
Yukiterunak csak két barátja van, Deus Ex Machina (a tér és idő ura) és Deus szolgája Mur-Mur, bár ők egyedül Yuki képzeletében léteznek... vagy talán mégse? 
Egy napon Deus meglepetéssel érkezik Yukkihoz: elmondja a fiúnak, hogy a naplója ezentúl nem a múltat, hanem a jövőt fogja mutatni. Az elkövetkező kilencven napra előre be vannak jegyezve az események. 
Yukiteru először nem hisz ebben, de másnap reggel folyamatosan megjósolja a telefon a jövőt. Először nagyon örül új hatalmának, egészen addig, amíg Deus újabb meglepetéssel nem szolgál: van még rajta kívűl 11 ember, akiket hozzá hasonló képességekkel ruháztak fel. 
Ők a "Naplóbirtoklók", akiknek életre-halálra kell egymással küzdeniük. A nyertes díja pedig nem más, minthogy Istenné válhat. Mi fog történni Yukkival? Ő nyeri vajon a harcot, melyben a jövője a tét??


Amano Yukiteru (1-es): Történetünk főhőse. Ő kapja meg a 12 kiválasztott közül először a "Jövő naplóját". Antiszociális, visszahúzódó fiú. Az ő "Jövő Napló"-ja minden, a fiú körül zajló eseményt feljegyez, de magát a fiút sosem említi.










 Gasai Yuno (2-es): Yuki osztálytársa. Gyönyörű és kiemelkedő eredményei vannak mind a sport, mind a tanulás terén. Igazi mintadiák. Vagy mégsem? A kedves külső egy pszichopatát takar, aki képes bármire, akár a gyilkolásra is a céljai elérésének érdekében. Őrülten szerelmes Yukiba, akár az életét is feláldozná érte. Ő is egy "Jövő Napló" tulajdonos. Naplója, a "Yukiteru napló" minden Yukival kapcsolatos történést megjósol.








Deus Ex Machina: A tér és idő ura, akinek már csak kevés idő van hátra az életéből, ezért úgy dönt, rendez egy játékot, hogy eldöntse ki a legérdemesebb arra, hogy az utódja legyen. Yukit tartja a játék legesélyesebbének.







 Muru Muru: Deus szolgája. Eléggé nemtörődöm a hozzáállása. Őt bízta meg Deus azzal, hogy átadja a Naplókat a kiválasztottaknak.










Több szereplőt nem mutatok, nézzétek meg az animét! Hihihihhiiiiii...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése